תפוח אדמה במילוי בשר עם טפטופי טחינה

תפוח אדמה במילוי בשר עם טפטופי טחינה

מצרכים למעטפת:
2 ק”ג תפו”א מקופלים וחצויים לשניים (פריסה לאורך)
2 ביצים
2 כפיות מלח
2 כפיו פלפל שחור גרוס
2 כפיות כוסברה טרייה קצוצה

לטיגון:
קמח לבן
שמן קנולה

למילוי:
400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
6 שיני שום כתושות
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
קורט הל טחון
חצי כוס כוסברה קצוצה (עלים)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן

אופן ההכנה:
1. הזהיבו את הבצל בשמן על אש נמוכה, הורידו מהאש וצננו.
2. בשלו את תפו”א בסיר גדול עד לריכוכם.
3. סננו את המיים אך שימרו מעט מהם. צננו את תפו”א.
4. מעכו את תפו”א לפירה, הוסיפו מעט ממי הבישול ואת יתרת המרכיבים למעטפת.
5. המילוי: טגנו את הבשר עד שמשנה מעט את צבעו. הוסיפו את יתר המרכיבים למילוי. ערבבו היטב וטגנו עוד כשתי דקות. הורידו מהאש.
6. הכנת הקציצה:
7. שטחו על כף היד כשלוש כפות פירה.
8. הניחו במרכז הפירה ממילוי הבשר וסגרו ע”י הפירה. להדק היטב.
9. חממו מחבת גדולה ועמוקה. הוסיפו שמן לטיגון בגובה חצי מגובה הקציצות.
10. קמחו קלות את הקציצה וטגנו משני הצדדים עד להזהבה.
11. הניחו על נייר סופג.

סלט טחינה
כוס טחינה גולמית רגילה או מלאה “אחוה”.
2 שיני שום
מיץ מלימון וחצי
כוס – כוס וחצי מים קרים
רבע כפית מלח
רבע כפית כמון
מערבבים את כל המרכיבים בעזרת בלנדר מוט
ניתן לתקן מרקם ע”י הוספת מים או טחינה וכמובן לתקן תיבול.

 

מתכון: ג’קי אזולאי

צילום: עידן הרשקו

בתיאבון.

המוצרים שלנו

עוגיות במגשים
עוגיות במגשים
ללא תוספת סוכר
ללא תוספת סוכר
מוצרים אורגניים
מוצרים אורגניים
טחינה גולמית
טחינה גולמית
חלוה באריזה אישית
חלוה באריזה אישית
חלוה משפחתית
חלוה משפחתית