מלאווח סינייה
מלאווח מופשר
למלית:
בצל קצוץ
חצי ק”ג בשר טחון
צרור פטרוזיליה
תבלינים – מלח, פלפל, פפריקה, כמון
לטחינה לבנה:
חצי כוס טחינה, מיץ לימון שלם, חצי כוס מים, מלח
להגשה:
2 כפות צנוברים, פטרוזיליה קצוצה, 2 עגבניות מגורדות.
אופן ההכנה:
1. מטגנים בצל, ולאחר שמזהיב מוסיפים את הבשר והתבלינים.
2. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, ולאחר שכל הבשר משנה את צבעו מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומטגנים עוד 2-3 דק’.
3. במחבת מתאימה לתנור מכינים את המלאווח.
4. כשהמלאווח מוכן מורידים מהאש, ומניחים עליו את מלית הבשר.
5. מכינים טחינה לבנה ומכסים את הבשר.
6. מכניסים את המחבת לתנור לכ-5 דק’ עד שהטחינה מוקרמת.
7. מפזרים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד עגבניות מגורדות.
בתיאבון.