1/3 כוס טחינה גולמית ללא מלח
1/2 כוס סילאן
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
2 מיכל שמנת מתוקה
גרנולה עם חלבה / גרנולה עם סילאן
לסירופ:
חצי כוס סילאן, 2 מקלות קינמון, כוכב אניס, מעט מים, גרידת לימון.
את הרוטב מבשלים בסיר קטן על הכיריים.
להגשה:
שערות חלבה
אופן הכנה
מקציפים את השמנת המתוקה , לאחר הקצפה מוסיפים את הסוכר, ומעט תמצית וניל . מוסיפים טחינה גולמית ללא מלח. ומעבירים לתבנית צרה וארוכה לפחו ל חמש שעות.
להגשה:
שופכים את הרוטב בצלחת שטוחה
חותכים את הפרפה לחתיכות עבות ומניחים מעל הרוטב.
מפזרים שערות חלבה וגרנולה.