קציצות:
חבילת טופו (330גר׳)
גזר בינוני מגורד או פרוס לרצועות דקיקות
כפית מלח ים
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
קמצוץ שמרי בירה
כפית אבקת שום
כף זרעי צ׳יה
50 גר׳ טחינה
כף קמח עדשים
חצי בצל קצוץ
כף שמיר קצוץ
טרוזיליה לקישוט
רוטב:
800 גר׳ עגבניות טריות ובשלות (אפשר מרוסקות מקופסאת שימורים)
3 כפות שמן זית
2 בצלים
5 שיני שום גדולות
פלפל צהוב אחד חתוך לרצועות דקות
פלפל חריף ירוק חתוך לרצועות (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
2 כפות פפריקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית כמון
2 כפות יין אדום
רבע כפית קינמון
משרים את שערות הגזר בקערה עם מים רותחים לעשר דקות.
את הטופו מסננים מהנוזלים ומפוררים.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
נותנים לתערובת לעמוד שעה.
מכדררים כדורים ומניחים על תבנית עם נייר אפיה, מכניסים לתנור שמחומם ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
בסיר רחב יוצקים 3 כפות שמן על אש בינונית
קוצצים את הבצלים ומוסיפים לשמן החם,
מוסיפים את שיני השום הקצוצות מטגנים כמה דקות עד להזהבה
מוסיפים את העגבניות ואת הפלפלים והיין ושאר התבלינים חוץ מקינמון,
מערבבים טוב כל כמה דקות עד שהן מתרככות
(במידה ומשתמשים בעגבניות מקופסה, עד שמגיעות לרתיחה)
מתקנים תיבול לפי הטעם ומוסיפים קינמון.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים 15 דקות נוספות על אש קטנה.
מקשטים בעלי פטרוזיליה טריים ומגישים.
הצעות לשילובים: פסטה, אורז, קוסקוס.