מצרכים (לכ- 5 מנות טחינה צבעוניות):
טחינה ירוקה:
כוס טחינה גולמית “אחוה”
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
כוס עלי כוסברה
כוס עלי פטרוזיליה
5-6 עלי נענע
כפית מלח ים
טחינה צהובה:
כוס טחינה גולמית “אחוה”
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
כף גדושה אבקת כורכום טחון
כפית כורכום חי מגורד דק
כפית שטוחה ג׳ינג׳ר מגורד דק
כף שטוחה גזר מגורד דק
כף דבש
חצי כפית מלח ים
מעט פלפל לבן טחון
טחינה אדומה:
כוס טחינה גולמית “אחוה”
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
כף פפריקה מרוקאית מתוקה
כף פפריקה הונגרית חריפה
כף רסק עגבניות מרוכז
כפית מלח ים
חצי כפית כמון
4 עגבניות שרי חתוכות דק דק
טחינה סגולה:
כוס טחינה גולמית “אחוה”
3/4 כוס מים
מיץ מרבע לימון
2 שיני שום מגורדות
חצי סלק מבושל ומגורד דק
כף סומק
כפית מלח ים
טחינה לבנה:
כוס טחינה גולמית “אחוה”
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום מגורדות
כפית מלח ים
כפית כמון
אופן ההכנה:
מתכונאי: חיים שתיים; צילום: סיגל לדנהיים