מצרכים לבסיס העוגה:
4 ביצים בגודל בינוני
100 גרם קמח
100 גרם סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית ווניל
1/2 כפית מלח
למילוי:
קרם ווניל:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1/2 חבילה אינסטנט פודינג ווניל
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית ווניל
1/2 מיכל מרח “טחינה עם שוקולד” אחוה (200 גרם)
לדובדבנים בסירופ:
750 גרם דובדבנים מגולענים
1/4 כוס יין אדום פורט
400 גרם סוכר
1 כף מיץ לימון
1 מקל קינמון
לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר מומס לציפוי
1/2 כוס דובדבנים לקישוט
אופן ההכנה:
1. הכנת דובדבנים בסירופ: מניחים בסיר בינוני את כל החומרים. מערבבים, מכסים ומשרים לילה בטמפרטורת החדר.
2. מרתיחים את הדובדבנים המושרים ומסירים את הקצף. מבשלים על אש נמוכה וללא מכסה למשך כשעה. מעקרים צנצנת גדולה ומאחסנים במקרר.
3. הכנת בסיס העוגה: טורפים את הביצים והסוכר בקערה עד שהתערובת הופכת לבהירה. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים להקציף עד שהתערובת מסמיכה.
4. יוצקים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ומיישרים באמצעות פלטה לשכבה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות למשך כ- 10 דקות.
5. מוציאים את העוגה מהתבנית ומצננים על רשת.
6. הכנת קרם ווניל: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכר, תמצית ווניל ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
7. מורחים על הרולדה שכבה נדיבה מהממרח ויוצקים מעליה את הקרם. מפזרים דובדבנים ומגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה.
8. מניחים את הרולדה המוכנה כשהחיבור למטה על מגש.
9. מקשטים בציפוי שוקולד מומס או אבקת סוגר ומפזרים דובדבנים בסירופ או דובדבנים טריים.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.