המצרכים (ל- 4 מנות) – פרווה:
קופסת קרם קוקוס 400 מ”ל
חבילת שערות קדאיף 500 גרם
200 גרם חלבה בטעם וניל
125 גרם מרגרינה בטעם חמאה מומסת (חצי חבילה)
200 גרם פיסטוקים ללא הקליפה
3 כפות דבש
1 כוס סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה:
בטרם ההכנה, מכניסים את הקרם קוקוס למקרר למשך לילה לפחות. למחרת, פותחים את הקופסא והקרם עולה למעלה. מוציאים רק את החלק הצף ושופכים את המים.
בעזרת מקצף, מקציפים את הקרם לקבלת קצפת חזקה ויציבה.
מגרדים את החלבה על פומפיה לקבלת פירורים גסים ומעבירים את החלבה המפוררת לתוך הקצפת. בעזרת מרית, מאחדים את הפירורים עם הקצפת בתנועות קיפול. בשלב זה אפשר להוסיף לקרם תוספות נוספות כמו אגוזים, חמוציות ועוד.
מניחים את הקדאיף בקערה ומפרידים בזהירות את השערות. מטפטפים באיטיות את המחמאה המומסת ומוסיפים כ- 3 כפות סוכר. מערבבים בתנועות קלות. מברישים את הכלי בו אופים את הכנאפה ומסדרים שכבה אחת של קדאיף בגובה של כ-1 ס”מ אבל לא בצורה דחוסה. מניחים שכבה אחידה של כ-1 ס”מ מהקרם עם החלבה ומעליו שכבה נוספת של הקדאיף.
מכניסים לתנור חם בחום 180 מעלות למשך כ-1/4 שעה (רצוי להביט מידי פעם שהקדאיף לא נשרף).
מכינים סוכר מומס מכוס מים וכוס סוכר. מוסיפים את הדבש ומצמצמים מעט על להבה חלשה. יוצקים מעל הכנאפה את הסירופ של הסוכר והדבש. מפזרים מעל פיסטוקים שבורים ומגישים.