מצרכים (כ- 14 יחידות):
7 עלי פילו טריים (10 עלים בחבילה)
חבילת חטיפי חלוה fingers בטעמי וניל או פולי קקאו (7 אצבעות בחבילה)
100 גר’ שוקולד מריר חתוך לקוביות
1 כף שמן סויה לשימון העלים
1 ביצה טרופה
1 כף שומשום
לרוטב התותים:
3-4 כפות ריבת תותים
2-4 תותים טריים טחונים היטב
1 כף מים
1 כפית חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1. הכנת ה”אצבעות”: על משטח עבודה נקי מניחים חצי עלה פילו ומורחים אותו במעט שמן, עליו מניחים עלה נוסף וגם אותו מורחים בשמן. חשוב לכסות את עלי הפילו במגבת כדי שלא יתייבשו.
2. במרכז העלה מניחים 1-2 קוביות שוקולד, מעליהם מניחים בעדינות חטיף פינגרס חלוה ומגלגלים לסגירה. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים ומכינים כך את כל האצבעות.
3. מושחים מעט ביצה על כל אצבע ומפזרים שומשום.
4. אופים על נייר אפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות ועד להשחמה נאה (כאשר האצבעות זהובות למעלה ובתחתית).
5. להכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל המרכיבים ומאכסנים בכלי.
הצעת הגשה: על צלחת שטוחה, מגישים 2 אצבעות פילו חלוה לצד כדור גלידה ורוטב תותים.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור “הרשימות של אתי”.