מצרכים (לכ- 8 יחידות אישיות או תבנית גדולה):
3 ביצים
1.5 כוסות סוכר חום
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל – 10 גר’
3/4 כוס טחינה גולמית אחוה 100% טבעי
1 כוס מיץ לימונדה (מוכן) או תפוזים
לקישוט התבנית
4 כפות טחינה גולמית
1כפית קינמון
1/2 חבילת שומשום
אופן ההכנה:
1.מערבבים את הטחינה הגולמית עם הקינמון. מברישים את התבניות בטחינה ומפזרים שומשום, כך שידבק לדפנות.
2. טורפים ידנית בקערה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל עד שהתערובת מבהירה. מוסיפים את השמן ומיץ הלימונדה בהדרגה ותוך כדי בחישה.
3.מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
4.מטמיעים בתוך התערובת את הקמח ואבקת האפייה.בשלב זה ניתן להוסיף 1/2 כוס חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד וכד’.
5.יוצקים את התערובת בתבניות אישיות אשר צופו בתחינה ושומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעולת למשך כ- 40 דק’ ועד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא יבש.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור “הרשימות של אתי”.