מצרכים (לכ-12 מנות מוס):
5 חלבונים
1/3 כוס סוכר
2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה
3/4 כוס טחינה גולמית “אחוה” “חצי-חצי” 55% שומשום מלא
לקישוט והרכבה:
כוסות בגודל בינוני/צנצנות שקופות
1 חבילה מיני פצפוצי שוקולד מריר
אופציונאלי – שברי עוגיות בתחתית כל כוס (עוגיות חמאה, אוראו או כל עוגייה שיש במזווה)
אופן ההכנה:
1.מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף אחיד ויציב (תערובת א’).
2.בקערה נפרדת (גודל בינוני), מקציפים את השמנת ומוספים את הטחינה בהדרגה (תערובת ב’).
3.מקפלים את תערובת א’ לתוך תערובת ב’ בתנועות קיפול עדינות.
4.בתחתית כל כוס, ממלאים שכבת פצפוצי שוקולד או שברי עוגיות. מעל שכבה זו מזלפים את המוס ומכניסים לקירור של 3-4 שעות לפני ההגשה.
5.לפני ההגשה, ניתן לפזר מפצפוצי השוקולד מעל המוס או להכין ציפוי שוקולד.
צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן
הפקת המתכון אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה ומוצרי צריכה. בעלת הטור הקולינרי sweet weekend באתר המתכונים foodpage www.foodpage.co.il/category/sweet-weekend