לבצק (2 גלילות):
3 כוסות קמח
100 גרם חמאה
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
למלית:
1 כוס חלווה אחוה קצוצה גס
1/2 כוס סילאן
100 גרם שקדים קצוצים גס
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הכנת המלית: מערבבים את חומרי המלית לעיסה אחידה ומניחים בצד.
הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים בקערה בינונית, מעבדים לבצק אחיד ומחלקים ל-2 חלקים עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר של כשעה.
על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 4 ס”מ, מורחים במרכז העלה כמות נדיבה ואחידה מהמלית ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה גם עם החלק השני.
מעבירים את הרולדות לתבנית משומנת קלות ומסמנים חתכים לרוחה על כל רולדה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות.
מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה. מומלץ לאחסן בכלי אטום.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור “הרשימות של אתי”.
לפרטים נוספים: מירב בורמד 050-6656256 E-mail: merav.pr@zahav.net.il