עוגיות מגולגלות מבצק פריך במילוי ממרח חלוה ושוקולד מריר

עוגיות מגולגלות מבצק פריך
במילוי ממרח חלוה ושוקולד מריר

מצרכים (6 רולדות אשר מהן חותכים את העוגיות):

1 ק״ג קמח פחות 1 כוס (לשמור לקימוח). סה״כ 7 כוסות ושליש כוס.
2 שקיות אבקת אפייה
1 כף סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות. ממתינים כ-10 דקות עד שמתרככת מעט.
1 כוס שמן
1 כוס מים

למילוי:
ממרח חלוה – לכל רולדה 3-4 כפות
200 גרם שוקולד מריר קצוץ בסכין

לזיגזג:
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן

אופן ההכנה:

  1. מעבדים במיקסר עם וו לישה: קמח, אבקת אפייה, סוכר, חמאה. עד שמתגבש בצק פירורי.
  2. מוסיפים לקערת המיקסר שמן ומים ומעבדים עד שנוצר גוש בצק.
  3. מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים משטח ולשים מעט את הבצק עד שמתקבל כדור בצק אחיד.
  4. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
  5. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. שומרים במקרר ומוציאים לרידוד כל פעם חלק אחד.
  6. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור למלבן לא עבה.
  7. מורחים שכבה של ממרח החלוה. מפזרים חופן מהשוקולד המריר ומגלגלים בעדינות את הרולדות.
  8. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשטחים קלות. בעזרת סכין/שפכטל אפייה פורסים ראת הרולדות ברווחים של כ-2‪.‬5 ס״מ עד הסוף אך לא מפרידים את הפרוסות זו מזו.
  9. אופים בחום 10 160 מעלות (לא בתכנית טורבו) כ-45 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות אך עדיין נשארות בהירות.

אופן הכנת הזיגזג:

שוברים את חפיסת השוקולד לקוביות, מוסיפים כפית שמן. מחממים במיקרו למספר שניות ומוציאים לערבוב. כך חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד אשר השוקולד מותך לחלוטין. כשהעוגיות מתקררות יוצרים מעליהן את הזיגוג בעזרת כפית/מזלג בתנועה מהירה.
מעבירים לקופסה אטומה ושמירה במקרר.

ha6
עוגיות במגשים
ha5
ללא תוספת סוכר
ha4
מוצרים אורגניים
ha3
טחינה גולמית
ha2
חלוה באריזה אישית
ha1
חלוה משפחתית