עוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים

עוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים

ייעוץ מקצועי: שף קונדיטור, ירון אלבלק
(תמונות: תומר בורמד)

המצרכים:
2 וחצי כוסות קמח אסם תופח (או שתי כוסות קמח רגיל ושקיק אבקת אפיה)
חצי כפית סודה לשתיה
4 ביצים קטנות
3/4 כוס שמן קנולה (150 גרם)
1/2 כוס טחינה גולמית אחוה (100 גרם)
2 כוסות גזר מגורד דק בפומפיה
2 ורבע כוסות סוכר לבן (450 גרם)
1 וחצי כוסות של פירות יבשים (אפשר לגוון עם תאנים, משמשים חתוכים, אגוזי מלך, פיסטוק קלוי, דובדבנים מיובשים מושרים לילה בליקר או ברנדי וכו’)
2 כפות ליקר אמרטו
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן (כשמינית כפית)
קורט מלח

לציפוי העוגה:
שבבי חלבה מסולסלת ופיסטוק קלוי
סילאן

אופן ההכנה:
לחמם תנור במצב טורבו ל-170 מעלות.
מקציפים היטב לתערובת תפוחה ובהירה את הביצים והסוכר, לאחר 5 דקות לערך להוסיף לאט תוך כדי ערבול את השמן, הליקר, את הגזר המגורד ולבסוף את הטחינה למספר ערבולים בלבד.

בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים: קמח מנופה, סודה לשתיה, קינמון, מלח, ציפורן- להוסיף לתערובת הביצים המוקצפות ולערבב באיטיות ורק עד קבלת מסה אחידה (זהירות לא לערבב יותר מידי, אחרת תצא עוגה מאוד דחוסה).
להוסיף כוס וחצי פירות יבשים ולקפל לתערובת בעזרת מרית.
לצקת לתבנית קוגלהוף משומנת או ל2 תבניות איגליש קייק גדולות ולאפות במשך כ- 50-55 דקות, עד שמכניסים קיסם לעומק העוגה והוא יוצא עם פירורים לחים.
להוציא מהתנור לצנן היטב ולזרות מעל חלבה מסולסלת ופיסטוקים קלויים.
לפרוס ולזלף מעל מעט סילאן.

המוצרים שלנו

עוגיות במגשים
עוגיות במגשים
ללא תוספת סוכר
ללא תוספת סוכר
מוצרים אורגניים
מוצרים אורגניים
טחינה גולמית
טחינה גולמית
חלוה באריזה אישית
חלוה באריזה אישית
חלוה משפחתית
חלוה משפחתית