טארטלט סלק מלוח במילוי יוגורט וטחינה

טארטלט סלק מלוח במילוי יוגורט וטחינה

טארטלטים אישיים בקלי קלות. בצק פריך במילוי פרשי של טחינה ויוגורט (ללא אפיה).מתאים כהגשה בבופה או כמנה ראשונה.

מצרכים (לכ- 24 מיני טארטלטים):
לבצק פריך
2 ו- 1/2 כוסות קמח (350 גר’)
200 גרם חמאה מומסת
1/2 שקית פתיתי פרמזן (50 גר’)
1 כפית מלח
1/3 כוס מים
1 סלק גדול צולי בתנור בחום של 220 מעלות

למילוי:
1 גביע יוגורט 3% שומן בטעם טבעי (200 גר’)
3/4 כוס טחינה גולמית אחוה 100% טבעי
עלים לקישוט: בזיליקום, אורגנו או פטרוזיליה.

אופן ההכנה:

1.מקלפים את הסלק הצלוי, מכניסים אותו למעבד מזון וטוחנים כמה דקות לקבלת משחה/מחית אחידה.ממלאים מהמחית 1/2 כוס ומניחים בצד.
2.הכנת הבצק:  מעבדים את חומרי הבצק היבשים במעבד מזון. מוסיפים חמאה, מים פרמזן ו- 1/2 כוס מחית סלק תוך כדי עיבוד עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומקררים כשעה. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ, ומרפדים את תבניות המיני טארטלטים או תבנית טארט גדולה.מחוררים את הצק מעט באמצעות מזלג.
4.הכנת המלית: מתבלים את הטחינה הגולמית בחצי כפית מלח, קורט פלפל שחור ו- 1 כף מיץ לימון ומערבבים היטב.
5.יוצקים לתוך הטארטלטים חצי כפית מהטחינה הגולמית המתובלת וחצי כפית יוגורט. מקשטים בעלה אורנו,בזיליקום או פטרוזיליה ומגישים.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור “הרשימות של אתי”.

ha6
עוגיות במגשים
ha5
ללא תוספת סוכר
ha4
מוצרים אורגניים
ha3
טחינה גולמית
ha2
חלוה באריזה אישית
ha1
חלוה משפחתית