אודות

halva1

3000 שנה לפנה”ס

השומשום (Sesame Indicum) הוא אחד הצמחים העתיקים בשירות האדם. ממצאים ארכיאולוגים מראים כי השומשום היה בשימוש באזור תורכיה כבר 3000 שנה לפנה”ס. בעת העתיקה, השומשום היה ידוע כמאכל האלים. כבר אז זיהו את סגולותיו הבריאותיות והרפואיות. גרעין השומשום עשיר בחלבון, סידן, ויטמינים מקבוצת B, חומצות אמינו וחומצות שומן בלתי רוויות, מקבוצת OMEGA 6 ו – 9. יש הטוענים כי “נופת צופים” המוזכרת במקורות, היא החלוה בת ימינו.
1929-2

1929

עולים חדשים מתורכיה, פולין, יון ורוסיה, התקבצו בבית דירות קטן בדרום תל אביב. כמי שייצרו חלוה וטחינה בארצות מוצאם, כל אחד הביא את שיטות הייצור ואת הטעמים המיוחדים שעברו במשפחה מדור לדור. קיבוץ הגלויות המופלא שהתרחש במפעל, הוביל לקריאת שמו “אחוה”. שלוש שנים אחר כך, ראש העיר הראשון של תל אביב – יפו, מאיר דיזינגוף, קרא לרחוב בו שכן המפעל “סמטת בית הבד”,על שם המוצרים שיוצרו במקום. הרחוב עדיין קיים. את השומשום ששימש כחומר גלם העיקרי, רכשו בעלי המפעל, פעם בחודש בשווקי דמשק וביירות.
1948-2

1948

מבית ספר ע”ש ביאליק ברח’ לוינסקי בדרום בתל אביב, שיירות של רכבים משוריינים עלו לירושלים הנצורה בדרך בורמה. בין מוצרי המזון העיקריים שנשלחו לבירה, היו חלוה וטחינה מתוצרת אחוה. החלוה והטחינה של “אחוה” הפכו לטעם הילדות של רבים מתושבי הארץ. בזכות סגולותיה התזונתיות והבריאותיות, הפכה החלוה למזון עיקרי בתפריט הישראלי בתקופה זו.
1955-2

1955

כל ילדי התקופה זוכרים את תיק האוכל שהכיל יום ריבה ויום חלוה “אחוה”. חלוה הפכה למוצר נפוץ בכל בית. מכיוון שחלוה מכילה ויטמינים, מינרלים ואת אבות המזון, היא הפכה למוצר בסיס שמלווה כל ארוחת בוקר, כל סנדביץ’ שהוכן לילד/ה בתיק האוכל. כבר אז ידעו כי חלוה היא מזון הבריאות המתוק ביותר, והממתק הבריא ביותר.
1988-2

1988

עם פריצת האינתיפאדה הראשונה, בה השווקים הערבים חדלו מלרכוש תוצרת ישראלית, הוחלט במפעל על השקעת משאבים רבים בייצוא תוצרת המפעל. המפעל הפך למציג קבוע בתערוכות מזון בינ”ל ברחבי העולם, הושקעו משאבים רבים בפיתוח מוצרים חדשים, בשדרוג האריזות ובתקני ייצור מחמירים ביותר. התוצאות לא איחרו לבוא. מאז ועד היום, המפעל הוא ייצואן מצטיין, המייצא את תוצרתו למדינות רבות, מאוסטרליה וניו זילנד, דרך דרום אפריקה, ומדינות אירופה ועד לצפון אמריקה.
1997-2

1997

המפעל, ששכן בדרום תל אביב וביהוד, מעביר את משכנו למבנה מרווח שמאחד תחת קורת גג אחת את כל קווי הייצור. מאז 1929, ועד היום, שיטת ייצור המסורתית של חלוה אחוה לא השתנתה. הטעם והמרקם המשובחים נשארו כשהיו, לצד היתרונות הבריאותיים המושגים מטחינת “אחוה”, המהווה כ – 50% מרכיבי החלוה. המפעל מעלה את תפוקותיו ופורץ לשווקים חדשים בארץ ובעולם.
2002-2

2002

דווקא בשנות המיתון הכבד ששרר בישראל, מתקבלת החלטה במפעל לפתח מוצרים חדשים. מוקמת מגדנייה מודרנית, אשר הפכה בין לילה לסיפור הצלחה. איכות המוצרים הגבוהה, יחד עם מחירם השווה לכל נפש, פותח אופקים חדשים בפני המפעל. ייצוא המפעל זינק פלאים, המפעל החל לפעול יומם ולילה לספק את הביקוש למוצריו.
2011-2

2011

המפעל במשכנו הנוכחי, מתחיל להיות קטן להיקפי הפעילות הגדלים. המפעל רכש שטח אדמה עליו נבנה אחד ממפעל המזון הגדולים והמודרניים בישראל. מגוון מוצרי המפעל כולל: חלוה, טחינה גולמית, מוצרים אורגנים, מוצרים ללא סוכר, מגוון עוגות בחושות ועוגות שמרים, עוגיות ביתיות, חטיפי אנרגיה, סירופ לשתייה ומגוון ממתקים. בין לקוחותינו: רשתות שיווק גדולות ופרטיות, חברות תעופה, השוק המוסדי, מכולות וצרכניות נבחרות, גופים ממשלתיים, מפיצים ורשתות שיווק מעבר לים. כל מוצרי המפעל הינם פרווה בהשגחת הבד”צ של העדה החרדית. אחוה תמשיך לשאת את דגל המוצר האיכותי במחיר השווה לכל נפש.
2013-1

2013

84 שנים לאחר שנוסד, זוכה המפעל ובעליו בפרס מפעל חיים בתעשייה מטעם איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים. הפרס ניתן לבעלי המפעל המתפקד גם כמנכ”ל, בכנס מזון בעידן החדש שמרכז הכנסים בכפר המכבייה. יותר מ – 40 שנה לאחר שהחל את דרכו במפעל קטן בדרום תל אביב, ניתן להתרשם מהמפעלים: ניקיונם יוצא הדופן, החדשנות שבציוד, איכות המוצרים הגבוהה תוך שמירה על מחיר משתלם לצרכן. כמובן שניכר השילוב בין עובדי המפעל, שניתן למצוא רק במפעלים כדוגמת אחוה. לקראת סוף השנה, זכה המפעל גם בהוקרה מטעם מטה כחול לבן, במשרד הכלכלה. פרס “יקיר רכש כחול לבן”, ניתן בזכות הגידול ברכש שביצע המפעל מהתעשייה הישראלית.
חדשות ועדכונים

רוצים לדעת מה צפוי? נשמח לעדכן אתכם בכל אירוע חדש שקורה, בכל מוצר חדש שמגיע למדפים ובהנחות ומבצעים מיוחדים

מדיה וסרטונים

קבלו טעימה קטנה מהמפעל, המוצרים ומגוון תכני מדיה נוספים להנאתכם. מוזמנים לחלוק עם חברים ולהשאר מעודכנים

מתכונים

רוצים להכין למשפחה או לחברים משהו טעים? קבלו את המתכונים המובילים שלנו, מתאימים לכל אירוע או אם סתם מתחשק להתפנק ולהנות